Informatie m.b.t. de Corona-pandemie:

(Laatste update: 28 april 2022)

Om met de steeds veranderende situatie omtrent de Corona-pandemie rekening te houden, pas ik af en toe de coronamaatregelen aan. Op deze pagina is altijd informatie over de actuele regels voor mijn leerlingen te vinden. Bij vragen over de onderstaande informatie graag even contact opnemen via email/telefoon.

Tot nader geldt: 

Sinds17 januari 2022 vinden weer lessen op de leslocatie plaats. Ook proeflessen op locatie zijn weer mogelijk. Elke leerling kan altijd ervoor kiezen om een of meerdere lessen online te nemen.

De regels voor de gitaarles blijven onveranderd tot het moment dat ik het besluit neem om deze te veranderen. Ook door de overheid afgekondigde versoepelingen zijn pas voor de gitaarles van toepassing op het moment dat ik beslis om deze versoepelingen voor de gitaarles toe te passen.

Bij vragen a.u.b. bellen of een email sturen.

De regels voor de gitaarles op locatie zijn deze:
(Deze regels gelden voor alle leerlingen, ongeacht de leeftijd.)

  1. Gitaarles op locatie/online : Mocht de situatie m.b.t. de coronapandemie weer slechter worden, zo kan de docent beslissen om sommige/alle lessen alleen online aan te bieden.
  2. Les op locatie alleen aan volledig gevaccineerde leerlingen: Sinds 1 januari  2022 is gitaarles op locatie alleen mogelijk voor volledig gevaccineerde leerlingen. Neem in de eerste les op locatie jouw coronatoegangsbewijs (QR code) mee. Voor leerlingen onder de 13 jaar geldt: voor les op locatie is vanaf 1 april 2022 een eerste vaccinatie verplicht.
  3. Voor de les: Je wast thuis grondig jouw handen, in het begin van de gitaarles was je nog een keer jouw handen. Ook houden wij zo mogelijk 1,5 m afstand in de gitaarles. Je neemt altijd jouw eigen gitaar, bladmuziek, plectrum(s), capo en kabel (el. gitaar) / stemapparaat (ak. gitaar)  mee.
  4. Je komt niet naar de gitaarles als
  • je verkoudheidsverschijnselen hebt. Laat je in dat geval testen op het coronavirus. Als jouw testresultaat negatief is, dan mag je op zijn vroegst 36 uur na de laatste symptomen weer na de gitaarles. Als je een positief testresultaat ontvangt, volg het advies van de GGD. In dat geval mag je pas weer naar de gitaarles na een telefoongesprek met mij. Bel mij dus a.u.b.  nadat  je van de GGD uit de isolatie mag om af te spreken vanaf wanneer je weer na de gitaarles kan komen.
  • je in contact bent geweest met iemand de met het coronavirus besmet is. Ook in dat geval mag je pas weer naar de gitaarles na een telefoongesprek met mij.  Volg altijd de quarantaineregels van de overheid. Maar ook als je van de overheid al uit de quarantaine mag of zelf niet in quarantaine hoeft te gaan, is gitaarles op locatie pas weer mogelijk na een telefoongesprek met mij. (Ook dit geldt voor alle leerlingen, ongeacht de leeftijd.)
  •  als iemand in jouw huishouden verkoudheidsverschijnselen toont en COVID-19 bij diegene nog niet door een test is uitgesloten. Pas als diegene een negatieve (zo mogelijk: PCR-) testresultaat heeft ontvangen mag je weer op locatie gitaarles nemen.

In de onder 4. genoemde gevallen neem je dus jouw gitaarles online.

Ik hoop dat deze informatie duidelijk is en waardeer jullie begrip voor deze maatregelen.

Mochten jullie nog vragen hebben, zo hoor ik het uiteraard graag.